on teman :)

Tuesday, December 15, 2009

I LOVE YOU !







dilamun cinta ye ceng?! eh. tade2. ceng just teringat tutor english ceng mase tamhidi sem 2 dulu, madam harieza. sangattt kecoh, best, sporting, baik.. tp dia bukan tutor usim. tutor luar. from ukm kalau x silap lah kannn.. dia seorang tutor yg sentiasa cuba mambuat proses pembelajaran interesting gyl.. * gyl ni membawa makna gila. korang kena baca dgn cara gedik dan lidah tergeliat * dan ceng pun agak aktif la jugakkk dlm kelas dia. kawan-kawan lain pun sama.kalau budak-budak laki datang lambat ke hape, mesti dia cakap... "MALAYSIAN GUYYYY. "  haha.


yg paling ceng ingat lah kan dia ajar pasal i love you.. (eleh ceng. bab cintan cintun memang kau suka!)


" the most interesting part in english ni kan, it plays with time. for example, if a guy said : I AM LOVING YOU , maknanya laki tu cinta awak sekarang je. esok tak tentu lagi. if a guy said : I LOVED YOU , maknanya dia pernah cinta awak dulu. if a guy said : I LOVE YOU , maknanya yesterday, hari ni, esok, lusa, tulat, tonggeng......  selama-lamanya dia cinta awak! "

kuceng : ok. i knew this is a simple english, playing with tenses. tp menarik kan bila dikaitkan dgn cinta! madam harieza, if you are reading this, i wanna say...






2 comments:

pu3_kila said...

hahaha.....ko nk sape bce neh??dak uh en sbnrnye...hahaha...i love you!!!haha

k u c e n g said...

haih kila niii.. ke situ pulakkk.
kalau budak tu... i am loving u je. hehe.