on teman :)

Wednesday, December 30, 2009

duit melayang .



penat gila hari ni. pegi canselori, pegi bank islam, pegi balai polis.. aik? balai? aha.. nak tau silalah baca. xnak sudahhh.. klik blah
                                           ***

haihh. pegi canselori. kena denda tak daftar online rm25. padahal dah bukak dah e-wadi tuuu. cumanya tersilap tekan link yang disangkakan link untuk mendaftar padahal bukan.  =___=
                                ***
pegi bank islam pulakkk. buat kad atm baru.

ceng                     : kena bayar ke kak?
akaq bank islam   : kena bayar tapi tolak dari akaun je..
ceng (dalam hati)  : entah berapa la dia charge?  %^&a}\&;*($#!
                                ***
lepas tu pegi balai.. oh ya.. masa tengah duduk nak tunggu turn report, ada seorang perempuan umur dalam 22-26 kottt.. dukung budak lelaki. kasehan. lebam-lebam perempuan tu. anak dia pulak kepala berdarah suami dia buatt. dah la mengandung 2bulan setengahhh.. haihh.

'masa nak kawen bukan main lagi pujuk rayu.. nak cari laki, cari yg baik-baik. suami isteri ni kalau gaduh mulut takpe lagi. ni kalau dah sampai pukul-pukul, bukan suami isteri dah ni,' sempat pakcik polis tu pesan dekat ceng, amni dengan kila.. ceng mengangguk saja.

lama betul tunggu.. tak semayang zohor lagi. pegi la surau kat balai tu.. akhirnya turn ceng pulakkk buat kaki retortt. eh tak. buat report.

pengadu pada 29/12/2009 jam lebih kurang 7.30 pagi semasa saya bangun dari tidur di alamat bla3, nilai, n9 saya sedari beg duit saya telah tiada dalam simpanan dipercayai telah kena ambil oleh siapa tidak tahu kerana semasa saya letak beg tersebut sebelum saya tidur beg duit saya masih ada. di dalam beg duit saya terdapat :

1. kad pengenalan diri
2. lesen memandu kelas B2, D (P)
3. kad atm bank rakyat
4. kad atm bank islam
5. kad atm BSN
6. kad medical insuran


Tujuan saya buat laporan untuk rujukan pihak yang berkenaan bagi mendapatkan dokumen yang baru. sekian laporan saya..


kuceng : charge 2rgt buat report. haih. duit lagey ke???   T____T








8 comments:

nedd said...

aih...kena pickpocket ya? ksian kamu......

FuZaiNi@$imPle@LiFe said...

kasian de sama loo..huu..

k u c e n g said...

nedd : ermm.. pick purse from my bag mcm tu lah kottt..

fune : aih. kesian je ke.huloq2 la fulus wehhh. haha.

pu3_kila said...

pakcik polis tu membuatkan aku jd marriagephobia seh.....nk cri laki bek bkn sng....hadoyai....hahahaha

Hilmi said...

ehm kila..sng je..xsusa pon..he2

pu3_kila said...

susah2!!!!...ade bek time memule je,pahtu perangai cm demon...hahaha

Hilmi said...

ko yg xpndi mnilai..pndg dgn mate hati..ko akn taw die dari mule smpi akhir prangai die.hahaha

pu3_kila said...

aku x pndi mnilai??ok2...aku try tgk ngan mte aty...hohohoho