on teman :)

Friday, January 22, 2010

kegelian wehhh.

this post is inspired by cockroaches! ( euwhhhh )


ok. td ceng pegi dapur jap, cam nak pegi toilet. unfortunately, ada lipas sekor ni ha.. besar dan hitam. erkkk gelinyaaa.. super kegelian wehh! entah tak tahu kenapa.. geli sangat dengan lipas. selalu jugakk la jadi bahan sakat oleh abang2 ceng dan jugak kawan2 kannn.. haduiihh. korang x geli ke?


teringat pulak masa zaman sekolah, kawan ceng, ilham dengan cokkiaaa sakat ceng dgn LIPAS i tell u! diorang gigih betul cari lipas, then masukkan lipas tu dlm botol 100plus, then pegi dorm ceng, then letak bawah selimut ceng. gigih kan? then ceng balik dorm tengok katil apahal macam semak nehhh dan bila tengok bawah selimut ingatkan ada org-baik-hati-nak-bagi-air-100plus padahal ada makhluk-hitam-kaki enam ada bulu-bersesungut-itu! erghhh.. then ceng pun amik botol itu dan baling ke hujung dorm.  T__T


if nak pegi toilet malam2 kann, ceng mesti tengok dulu, ada lipas ke tak.. takut? eh tak laaa. just be alert je. hehe. if takde bagusla. if ada, mesti jalan pun slow2 sambil tengok lipas tu bergerak ke arah ceng ke tak. haha.. penakut lipas.. lepas tu kalau tiba2 dalam bilik ada lipas kann, mesti jerit panggil " sufiiiiiiiiiii!!!!! lipasssss!!! " (sufi is my roomate) .. then dia pun dengan selamba  datang dgn penyapu dan penyodok bawak keluar lipas tu. fuiyoooo! cool kan? dgn perasaan kagum terhadap sufi, ceng pun tepuk tangan kegembiraan.. ^^"


bukan setakat kagum dengan sufi je, tp dgn kila sbb berani pijak lipas, amni sbb x takut dengan lipas mati dekat surau haritu, ilham dan juga cokiaaa yang gigih masukkan lipas dalam botol 100plus. it's a normal thing lahhh kan for a girl nak takut2 lipas kannn. kalau laki pun nak takut jugak means lelaki itu ada crisis identity or kurang jati diri. miahahahah!


kuceng : geram dengan kartun oggy and the cockroaches! macam nak perli aku jeeeee~



bunuh lipasssss!!!!!!

10 comments:

tqa said...

weh2.
aku pon geng anti lipas.
eeiw.
alhmdulillah xpnh nmpk sekor pon byg lipas kt umah nilam ni.
camellia dlu byk btol

FuZaiNi@$imPle@LiFe said...

ooooiiii2...
aku p0n tak0t gaks...
hehehe...tp xde plak org gigih wat kt aku pape ek...huhu...

Hilmi said...

la..lipas je pon..

Hilmi said...

kuceng ak pon men2 ngn lipas..ko xley ke ceng..xori r.hahaa

pu3_kila said...

lipas...pijak jer...bunyi "kreuk"...satu nikmat weh...hahaha

k u c e n g said...

tqa : aku kt camelia ade. nilam pun ade. ^^"

fune : mungkin ko x sepenakut aku kottt. so org x kesah sgt nk sakat.

emi : aku ceng pembersih ahh. ceng ko laen la.. tgk tuan la kan.

kila : geli ah.teburai isi perut die...yuhhhhhhhhhhhhh!!!

inn_marshall said...

satu fakta kan,,
lipas ni xde mate au... yang ade sesungut jek... ngeE~ semua orang tau...
so,, dy (lipas) akan kesan gambaran jalan depan dgn perasaan takot seseorang iaitu kau la... ;P
lagi kau takot,, lagi dia nak daring2 kat kau maa~

nedd said...

count me in babeh!!! i'm wif u!! penakot lipas...bukan takot..GELI!!!!

k u c e n g said...

inn : really? hurmmm..

nedd : yeay kite geng!

aimanjafre said...

ahahaha
sangat lawak arr cita neh..

lipas yang bersungut sungt memang odoss..


eh?? ada ka lipas tadak sungut??