on teman :)

Thursday, January 7, 2010

pensel .

post ini adalah untuk orang yg berfikir   ;)



sekadar gambar hiasan. huoh2.


ape lah sangat yang ade pada sebatang pensel bukan? untuk menulis jeee. tapi masa kecik-kecik dulu ceng ada la beberapa koleksi pensel. ade pensel yg besar. ade pensel yg saiz macam pensel biasa tapi panjanggg gila. ceng sayang betol pensel tu dan ada simpan lagi dekat rumah, makcik ceng bagi masa darjah dua kalau x silap :P

tengahari tadi.. sedang ceng, kila dan zarina (amni pun ade gak kat situ tapi dia khusyukk makan) bersembang tentang masalah kitorang, tetiba ceng mengeluarkan falsafah pensel. ouh masalahhhhh.. betul kata lenka... trouble is a friend no matter where you go oh oh! masalah ceng dan zarina pun lebih kurang sama. x lain x bukan mestila pasal people around us kannnn. hehe...

ok. berbalik kepada falsafah pensel tadi... ni sebenarnya ceng quote dari cikgu kompang ceng last sem. lebih kurang begini lahhhh dialog ceng mase tuuu...

bla3...(dialog yg sedikit emosi mase nehh)... macam pensel lah kannn. bile ko tulis memang la boleh padam balik. tapi... kalau ko padam pun mestila berbekas kan. same la jugak kalau makin dalam ko tekan pensel tu, memang boleh padam. tapi kesan die lagi nampak..
iyelahhh kan. lumrah sebagai seorang pelajar yang mana kita pun tahu hidup dikelilingi ramai orang. x semua orang sebulu dengan kita. perhubungan persahabatan terutamanya.. percintaan tolak tepi sebab itu memang saje cari penyakit. sedikit sebanyak mesti ada jugak la yg nak terasa-terasa. kan? kalau x cakap punnn, pendam dalam hati. kan? eleh.. macam la aku tak tahu.... aku pun penah rasa. haha..


kuceng :

 pensel itu adalah perbuatan engkau,
pemadam itu adalah kemaafan engkau..
kertas yang terkesan dengan pensel itu adalah AKU.




7 comments:

inn_marshall said...

aku suke ko cakap bende2 camni...
=)
sebab aku orang yang berfikir...
hahahaaha~

nedd said...

ohhh..betul tu!! hurm~~~~

k u c e n g said...

inn : hehe.bagus2..pembaca yg berfikir.

nedd : kertas jugak ke anda?sedih kann.

Hilmi said...

sian..npe la nk jd ketas..kn byk mende len..haha

P/s:harga kertas naik 50%..berjimatlah ktika bebelanje:)

pu3_kila said...

ili,warakah, keri kte...alt tuk bersuci!!hahaha...

nazunazu said...

me likey this post. =)

k u c e n g said...

emi : sbb ko dah jd pensel dgn pemadam, aku jd la kertas.

kila : wahaha. istinjak bebehhhhh!keh2.

nazu2 : me ponnn.