on teman :)

Thursday, February 11, 2010

ingat ingat lupa


INGAT 2 PERKARA. 
KESALAHAN KITA KEPADA ORANG LAIN. 
KEBAIKAN ORANG LAIN KEPADA KITA.

LUPA 2 PERKARA. 
KEBAIKAN KITA KEPADA ORANG LAIN. 
KESALAHAN ORANG LAIN KEPADA KITA.



kuceng :

KENAPA LA SUSAH SANGAT NAK LUPA KESALAHAN ORANG LAIN KAT KITA???



9 comments:

pu3_kila said...

kesalahan pe weh???twink2

inn_marshall said...

kila x menjawab soalan ili...
hehee~
sbb,, orang tu pon susah nak lupe kesalahan orang buat kat dia...
dunia ni bulat... ape yang kita buat kat orang,, akan jadi balik kat kite...
jgn sbb kite yang buat salah kat orang da r... idop kene baik... hahaa~

k u c e n g said...

kila : ko ah. merampas laki idaman aku.

inn : hermm.. kenapa pulak walaupun org tu dah buat baik dgn kite pun tp kite mesti teringat jugak perkara buruk org tu buat kt kite? sebanyak mane pun die buat baik..buruk jugak yg kite nmpak. :'(

inn_marshall said...

yang 2 ko r yang bermasalah... hehe
ceng,, banyak kan istifar & berdoa... minta di lembutkn dan dbersihkan ati... kadang2 mmg susah nak maafkan orang... and that why la,, ganjaran yang besar pada org yang boleh maafkan kesalahan orang... iklas memaafkan...


p/s=ceng,, im not that good... im only wanna help u,, sori s if not...

k u c e n g said...

ahaha. bkn la inn. it's just a random quote. it happens in real life USUALLY.. not rarely. kan3?

Hilmi said...

nape??tyela dri ko.bg ak sng jek..:)

k u c e n g said...

ecece emi. Ko memang la pemaaf sbb name ko hilmi bi ma'na lembut. Aku plak najwa bima'na bisikan RAHSIA. pendEndam oke.

pu3_kila said...

aku x rampas pon ili.....die nk kat aku,nk wat cne??hahahaha

inn_marshall said...

nope... ko je kot... hahaa~
we r not that perfect 2 avoid it lah kan...
anyhow,, s people,, try tuk jadi yang terbaik sey!!! :D
s conclusion la,, coz aku x tau cite ko maa~ hehe...