on teman :)

Friday, March 26, 2010

facebook emak .



dramatik ah pic ni.

herm. facebook phenomena. sekarang ni kalau orang tanya, "eh, ko ade fb tak?" lepas tu kalau nak jawab, "takde" rasa macam segan lah sebab nanti orang yang tanya tu cakap, that is soooo not cool, kuno gila kau hidup dalam gua ke? oh okay tak tak. ceng je yang suka cakap macam tu. bhahaha...


ok tadi ceng tidur. tiba-tiba mak tepon dalam pukul 10 gitu. mak tanya macam mana nak guna fb neh. comel kan mak? makanya explain lah jugak sikit-sikit walaupun agak susah. tapi lepas tu mak bukak profile ceng tengok ceng dan mak baca, " Rabiatul ili najwa khairuddin and Mior Fakhrullah are now friends" dan beberapa nama lah lagi... mak cakap, " amboi, banyaknye lakiiiii"  maka terdiam sebentar................

lepas tu ceng pun bangun dari katil bukak laptop dan online. lepas tu mak terus buat video call  guna ym. *video call tuuu* tapi webcam ceng macam tak betul.. huk huk.. lepas tu saje ah buat lawatan kat profile mak. wah wah wahhhhhh! maju gila ah. dah komen-komen pic orang. komen kat wall. memang kagum ah sebab mak ceng sekarang dah umur 56 dan ada 3 cucu tapi ada facebook.. hahaha.. lepas tu ada la cousin ceng tulis kat wall mak. cuba tengok bawah neh apa mak ceng balas.

tak nampak? klik untuk paparan lebih jelas.
cool tak?




mungkin pokok pokok ini akan kurang mendapat perhatian selepas kehadiran fb?
eh tak tak.

kuceng : lepas ni kena kurang-kurangkan sikit main game kat fb.   =_____=


3 comments:

nedd said...

oh sweet... haha agak bahaya ye parents ada FB. haha!

mak nedd tamau plak trlibat bab2 camni. dia suka baca blog2 org je. jgn dia baca blog nedd dah la. heeee

k u c e n g said...

heheh.. bahaya wehhhh. remove la mane2 yg ta patot uh.

pu3_kila said...

never!!aku xkn bg my parent wat fb...kalo nk gak,aku yg akn delete fb akuh!!haha