on teman :)

Tuesday, March 23, 2010

knock knock .

okeh. blog bersawang tak hapdet seminggu. sekarang tengah duduk atas kerusi kat meja mengadap lappy. oh okay fine. bilik nombor 3 dekat sini kecik paling kecik maka ceng dan sufi study dekat bahagian hall. x macam housemate lain dah hangkut meja kerusi masuk dalam bilik. okay fine sekali lagi. lagi suka sebab memang suka study sorang-sorang. eh bukan selfish okay. ngeh ngeh. then sufi selalu ada hal. makanya tinggallah sorang-sorang sekarang. okay fine.


tapi... bila dah duduk dekat hall sorang-sorang ni banyak pulak gangguan dari luar. macam masa tu tengah study kan, " ASSALAMUALAIKUM.. nak beli kerepek tak? nak beli nasik lemak tak? nak beli brooch tak? nak beli t shirt tak? nak mintak sign untuk bantahan boleh tak? "  oh okay finee. ceng pun pegi dekat pintu , " WAALAIKUMUSSALAM.. takpe la. taknak taknak " dan dia boleh cakap, " cuba tanya kat housemate " that is soooooooo not fine!


itu satu hal. yang ni lain sikit. " ASSALAMUALAIKUM... ************** ada tak kat rumah? "  ceng pun cakap ah, " eh, ko tak boleh ke pegi ke bilik dia terus lepas tu tengok dengan mata ko, die tu ade ke tak. kalau die takde, takyah la tanye kat aku. aku bukan amik tau pun diorang gi mane dengan sape pegi dating ke makan ke arghhhhhhhhhh!!!! "


eh tak, tak cakap macam tu. dengan muka blurrr ceng jawab macam ni, " ermm.. ade kot. cube tengok bilik die. " lepas tu buat muka berkerut menandakan tak tahu.


kuceng : fuhhhh. kalau la aku boleh cakap macam tu..... kacau je aku nak study. *eceh. study ah sangat*



6 comments:

.::annemishi::. said...

kat sini xda pun..

"sapa nak nasi lemak?"

" brooch murah nih"

"shawl stock baru!"

:(

k u c e n g said...

anneh dah merantau tempat orang. memang la takde. :P

inn_marshall said...

cube ko yang terpaksa buat bende 2...
org treat ko mcm 2... huhu~
sabaq na... ;) study2...

nedd said...

ksiannya lah korang nih. macam pelik plak sebab bunyinya ukhuwah tak kukuh.

kami semua bab2 brkawan, bertegur sapa, gurau senda semua lengkap. masak sama2...tgk tv sama2..lepak sama2..cuma 'tu' je lah yang kurang..tak tawlah nak buat cmne

pu3_kila said...

xkesah la kan nk jual ape ke hapekan...tp tgk mse lah kan cik ili kan???ni time org nk mandi,sibuk nk trik org .."dik,boleh kitorg wat interview??"..wat the hell...tgk timing la kan??ayaya...

k u c e n g said...

inn : oh okayh . maybe i shouldnt blame those who promote . tp yang dok datang rumah tanye pasal kawan die tu yg tak tahan . ramai sangat ko tau x . sbb ade sorang tu mcm org penting dlam cos die so ramai cari . bengang gile !!!

nedd : korang? takdelah.. aku sorang je mcam ni kt usim . heh .

kila : heh . timing ke tak timing aku tak suke bile2 pun . bhahaha .