on teman :)

Saturday, April 10, 2010

CHANGE .


okayh. hari ni 10 april. final start 20 april. okay fine. ada la macam lagi 11 hari. serius ceng maseh tak dapat spirit nak pergi meja study duduk berjam-jam menghadap buku fahamkan segala ilmu.


tapi ada la jugak berpakat dengan Sufi kemas-kemas bilik tukar susunan katil dan loker bagai padahal dah nak habis sem dah pun. ekeh2. lepas tu tukar ringtone mesej dan call. tuka theme handphone, desktop background, basuh langsir bilik dan sejadah, bersihkan kipas dan juga tampal tempat gantung tuala dekat dinding.

*****

mungkin ini boleh menaikkan spirit nak belajar. bagi ceng ah kan. okay okay. cuba rewind balik masa korang mula-mula masuk univ dulu, semangat tak nak belajar? bersemangat kan kan kan. siap kuliah datang punctual takde lewat-lewat ponteng pun takde baju siap bergosok takde kedut-kedut. sebabnya masa mula-mula masuk tu macam ada satu environment baru buat kita bersemangat. contohnya baju baru, kasut baru, beg lawa baru sampai dua-tiga buah....  =_____=

kalau stok pemalas pada hujung tahun macam ceng neh lewat tu adat, ponteng sekali sekala, baju iron part yang nampak kedut je sikit-sikit takpe. hujung tahun motivasi berkurangan sebab barang baru dah jadi lama.

oleh kerana diri bertambah pemalas maka harus untuk ceng mendapatkan spirit belajar dengan menukar susunan katil dan loker, ringtone mesej dan call, theme handphone, desktop background, basuh langsir bilik dan sejadah, bersihkan kipas dan juga tampal tempat gantung tuala dekat dinding. okay. ini adalah perubahan kecil. at least i've made some changessssssss   :D

serius. cubalah. oh handphone berbunyi. lupa plak ringtone dah tukar. * syeshhhhh. masalah masalah *

OMG. serius terasa macam slogan obama masa dia kempen nak jadi presiden US dulu.


4 comments:

tqa said...

aku juge mungkin berubah.
seminggu nih akan:
1) housemate bertambah sorg(czar) ..czar meh cpt dtg umah aku!!
2)tilam pindah ke hall (utk stay up) haaha.
3) handphone bertukar ke mode silent sentiase.

nedd said...

all da best Ceng!

k u c e n g said...

tshy : tahniah for the changessss..

nedd : tq for da wish! :D

nsdahlia said...

ubah susunan bilik aku leyh terima. but ringtone?