on teman :)

Wednesday, April 21, 2010

suka ke sayang ?

HELLO HELLO HELLO HELLO HELLO   (efek suara bergema)


entah kenapa nak cerita pasal sayang-sayang kat sini. heshhh. sedih sebenarnya tengok ade segelintir manusia yang berkepit sana-sini. dah macam beluncas. eh bukan-bukan. macam belangkas! Peribahasa dalam masyarakat Melayu iaitu 'macam belangkas' bermaksud lelaki dan perempuan yang bergerak bersama-sama ke mana-mana sahaja. Kita akan temui belangkas di laut cetek dalam keadaan berdua-dua iaitu seekor jantan dan seekor betina. 


okayh okayh jangan la sempit pemikiran nak pandang kawan seuniversiti ke hape kan. luaskan skop muda-mudi yang berada di tepi pantai kat Kuala Perlis, shopping complex Mid Valley, KLCC Park, Pantai Cinta Berahi eh tak tak tu nama lama sekarang jadi Pantai Cahaya Bulan. hohoh.

oh okay. persoalannya di sini, apakah beza antara suka dan sayang? dua-dua sama mula dengan huruf S. tapi suka ada 4 huruf, sayang ada 6 huruf. bukan perbezaan ni eh yang kite cari. ok jom ceng bawak korang jalan-jalan pegi showroom Mercedes-Benz.

pada suatu hari, hari Rabu, So'od pegi la showroom Merce. masa mula-mula dia masuk showroom tu kan, memang So'od dah jatuh hati ah dekat Mercedes-Benz SLK 350 [R171] . ape orang cakap. alaaaa... love-first-sight gituuuu. ok. ini adalah suka. suka eh. S.U.K.A.

ok meh ceng bagi satu gambar Mercedes-Benz SLK 350 [R171] . nanti ceng cakap, leh korang bayangkan.
tak la cantek sangat silver kan.

ok cun! blacko wohhhhh!

lepas So'od sahih jatuh hati kat kereta tu kan, dia pun pegi la kat salesman tu. dia cakap, " cun gila wohhh wohhh Mercedes-Benz SLK 350 [R171] ni wohh. sporty, elegan, atap boleh bukak-bukak " ( apasal cara So'od cakap macam aku cakap di dunia nyata? ) maka So'od pun lepas sign agreement dah bayar sume-sume, dia pun bawak la kereta tu balik rumah. tengok kotor sikit je kereta Merce dia tu, mesti nak basuh. polish dengan wax tak yah cite ah. memang SAYANG sangat la si So'od kat kereta dia tu. oh okay. itu adalah SAYANG

nampak tak beza dari sini? cam So'od tadi, lepas dia dapat kereta tu, dia jaga elok-elok, basuh, polish, wax...... ape ceng nak sampaikan sebenarnya kat sini kan... sayang dan cinta itu adalah selepas kita memiliki. jadi maksud memiliki bagi ceng tu adalah perkahawenan. eceh. couple-couple tak kira memiliki lagi eh. tu namanya nak makankaki.


5 comments:

tqa said...

"like"

eheh macam kat fb plak.

nedd said...

hahhahahaha...

oh..camtu ea?

pu3_kila said...

yeah!!!!jom kawen!!!alahai aku da miang keladi neh..haha

.::annemishi::. said...

hahaahhaahah.. terbaik!

NaniRostam said...

Ni nak habaq mai....dia kalau sayang pun kan....masa couple pun dah kena tunjuk....kena jaga, bagi apa yang diperlukan, tempat mengadu waktu ada masalah, sama-sama berusaha saling memahami dan caring each other....pastu bila kahwin lagilah tambah tip top SAYANG dia.

Ni masih couple pun kalau dah liat sangat nak tunjuk sayang, penting diri, kedekut dan sebagainya....apa nak diharap waktu kahwin nanti...

Renung-renungkanlah selamat beramal.