on teman :)

Thursday, April 29, 2010

kerana shin chan

kat sekolah, cikgu mempunyai anak murid yang ramai. adalah normal untuk seorang guru mengingati anak muridnya kerana kebaikannya. ye ah kan. kalau dah jadi ketua pengawas kat sekolah tiap-tiap minggu buat ucapan masa perhimpunan kan. tapi tu bukan ceng lah kan. lebih sadis lagi kalau cikgu ingat anak muridnya yang sangat jahat  nakal di sekolah tiap-tiap minggu fly malam-malam atau vandalisme dengan memecahkan pintu dorm. oh itu juga bukan ceng. ceng boo-dark biasew-biasew jewrrrr. x faymes pown macam dowang tuwh. ( geli sungguh type begitu ) tapi ceng rasa sangat best sebab ceng masih diingati oleh seorang cikgu sejarah masa kat form 3 dulu. cikgu sakinah.

print screen profile cikgu sakinah. heheh.

you got the point here? ceng diingati oleh cikgu ni sebab ceng dulu-dulu suka lukis gambar shin chan! HAHA! serius tak matured weh lukis gambar kartun begitu. tiba-tiba nak segan  =_____=

okay. mari melukis shin chan bersama kuceng serabai !
( aku tak paham kenapa aku membuat tutorial melukis di blog ini. ah. lantak la. blog aku kottt )

pertama sekali sediakan kertas dan permanent hitam.



1 . lukiskan bukit kecik macam gambar.
2. buat muka shin chan bentuk dia macam kacang sikit.



3. lepas lukis muka dia tadi, tambahkan telinga.
4. buatkan rambut shinchan.



5. lukis kening dia. kening dia macam ulat beluncas kan!
6. buat mata. mata pulak macam roda. haha.



7. buat mulut dia. apahal ceng wat cam tak jadi. molot dia macam tengah cakap " Hoi! " je. ahaha.
8. buat baju dia. kahkahkah. serius tak jadi woh baju dia.



9. tambahkan seluar.
10. buat tangan dengan kaki dia. kantoi guna buku law buat alas melukis. mentang-mentang exam law dah habis.



hitamkan rambut, kening dan mata dia. tadaaa! inilah shin chan ceng yang membuat ceng diingati. sobs sobs. terharu la cikgu.


4 comments:

pu3_kila said...

ili!!!!hahahahha...lwk ah but i like this post...hehe

.::annemishi::. said...

anneh likes this post. hahaha

jadi tuuh

nedd said...

nak himawari pulak!

HonEyBuNNy said...

hehheh...comeiii..jom melukis...hahah